Bardzo proste i szybkie danie. Idealnie się nadaje na chłodne jesienne dni. Najlepiej podawać to danie ze świeżym pieczywem.



  • 1 laska kiełbasy
  • 1
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki keczupu
  • 1 łyżeczka musztardy dijon
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • 1 łyżka mąki pszennej

Przygotowanie:

Kiełbasę kroimy na plasterki, podsmażamy w garnku razem z cebulą pokrojoną w piórka i słodką papryką.

Gdy się zrumieni zalewamy szklanką wrzącej wody.

Dodajemy , i musztardę, chwilę dusimy.

Śmietanę mieszamy z mąką i dodaj do sosu.

Gotujemy 3-5 minut i podajemy.

Smacznego :-)

Ciekawe przepisy: